Couscousburger met pompoenpesto en bieslooksaus

f917855f3295ceef22b017e1757cb80af353029be3bacf765f6c2d131be75563.jpg

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Burger:

    breng 100 ml water aan de kook en giet op de couscous. Laat 5 min trekken.

  2. Gaar de linzen in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  3. Pel de look en pers fijn. Snipper de bladpeterselie fijn.

  4. Mix de couscous met de linzen, look, bladpeterselie, geitenkaas, Parmezaanse kaas (50 g), eidooier en bloem tot een grove pasta.

  5. Vorm 4 burgers door ze in een uitsteekring te duwen op bakpapier. Laat ze minstens 15 min opstijven in de koelkast.

  6. Pompoenpesto:

    warm de oven voor op 200°C. Verspreid de pompoenblokjes over een ovenplaat met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met de pilipili en zout. Gaar 20 min in de voorverwarmde oven.

  7. Mix de gegaarde pompoenblokjes met de cashewnoten, Parmezaanse kaas (50 g), salie, honing en 30 ml olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Bieslooksaus:

    snipper de bieslook fijn en meng met de Griekse yoghurt en mayonaise. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Afwerking:

    snij de komkommer in fijne plakjes. Pel de rode ui en snij in fijne ringen.

  10. Verwarm de hamburgerbroodjes in de oven.

  11. Verhit olijfolie in een pan en bak de couscousburgers goudbruin aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout.

  12. Beleg de hamburger met pompoenpesto, een couscousburger, komkommerschijfjes, rode ui, sla en bieslooksaus.