Pompoenburger met avocadohummus en feta PT30M 4 porties 1 butternutpompoen 50 g Spar babyspinazie 1 avocado 50 ml Boni maïsolie 1 el sesamolie 1 bosje koriander 130 g kikkererwten (bokaal) 1 citroen 100 g feta cayennepeper Boni olijfolie pilipili 4 Spar hamburgerbroodjes

Pompoenburger met avocadohummus en feta

ff94d73a6746550e470887c6783aad4ad8cc8913b1fffb95c01883ef46d7a259.jpg

Allergenen

Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de hals van de butternut en snij in schijven van 2 cm.

  3. Besmeer met olijfolie en kruid met wat pilipili en zout.

  4. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

  5. Snipper de koriander fijn.

  6. Laat de kikkererwten uitlekken.

  7. Verwijder de schil en pit van de avocado.

  8. Mix de avocado met de maïsolie, sesamolie, koriander en kikkererwten. Breng op smaak met zout, cayennepeper en citroensap.

  9. Besmeer een hamburgerbroodje met avocadohummus.

  10. Beleg met een pompoenschijf en enkele blaadjes spinazie. Werk af met feta en bedek met de andere helft van het hamburgerbroodje.