Traybake met pita en feta

57fbd8e1249ca71a00cb96c2b466b420816560ba0dbe20434202b730ba328ef8.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Snij de pitabroodjes horizontaal middendoor en snij elk stuk in driehoekjes. Schik ze op een ovenplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met ½ van de oregano. Kruid met peper en zout. Bak goudbruin en krokant in 10 min.

  3. Pel de ui en snij in partjes. Snij de courgettes in de lengte middendoor en vervolgens in halve plakjes.

  4. Haal de pitastukjes van de bakplaat en leg de courgetteplakjes en ui erop. Schik de kerstomaatjes erop, bestrooi met kikkererwten en olijven en verkruimel de feta erover. Bestrooi met oregano, peper en zout en besprenkel met olijfolie.

  5. Rooster 15 min in de oven, tot de tomaatjes openbarsten.

  6. Knijp er wat citroensap over en kruid verder met peper en zout.

  7. Bestrooi met de krokante stukjes pita en serveer.