Pita met zoete aardappelhummus en feta

Pita met zoete aardappelhummus en feta

Allergenen

Melk en sesamzaad. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Stoom 10 min gaar.

  2. Snipper de koriander fijn.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  4. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.

  5. Mix de zoete aardappel met de maïsolie, de sesamolie, ½ fijn gesnipperde bussel koriander, de kikkererwten, het zout en de chilipeper. Breng op smaak met citroensap.

  6. Snij de pitabroodjes open en wrijf de helften in met olijfolie.

  7. Gril de broodjes in een grillpan of een croquestoestel.

  8. Vul een kommetje met zoete aardappelhummus.

  9. Bestrooi met verkruimelde feta.

  10. Serveer met het in stukken gebroken pitabrood.