Pavé met pompoenpesto, lamsgehakt en feta PT30M 4 porties 1 teentje knoflook 100 g feta 1 kl komijnpoeder 50 g pijnboompitten 1 plantje verse koriander 50 g Spar granaatappelpitten 500 g lamsgehakt 50 g pecorino 450 g butternutpompoen 1 Appletizer 1 sjalot 1 chilipeper 1 citroen Boni olijfolie

Pavé met pompoenpesto, lamsgehakt en feta

55e6cd257efc87912125880d0519ecf6fd599eaf4ac6ec77f9d002ab0a120a39.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Warm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de butternut en snij in stukjes. Spreid de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie en zout. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  3. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een antikleefpan zonder vetstof.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper en snipper het vruchtvlees fijn.

  5. Pel de look. Snipper de koriander fijn.

  6. Mix de gegaarde stukjes butternut met 50 ml olijfolie, de pijnboompitten, de pecorino, de look, de koriander, het komijnpoeder en de chilipeper tot een gladde pesto. Kruid met citroensap en zout.

  7. Pel de sjalot en snipper fijn.

  8. Verhit wat olijfolie in een bakpan. Bak het lamsgehakt rul. Roer op het laatste de sjalot erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

  9. Beleg de sneden pavé met de pompoenpesto.

  10. Werk af met het lamsgehakt.

  11. Bestrooi met granaatappelpitjes en feta.