Noedelsalade met gemarineerde tofu

Noedelsalade met gemarineerde tofu
spar sint-idesbald

Sylvia

spar sint-idesbald

Allergenen

Pindanoten , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tofu

    Dep de tofu droog met keukenpapier en snij in blokjes. Bestrooi rijkelijk met maïzena en zorg dat alle blokjes bedekt zijn met maïzena. Bak de tofublokjes licht krokant in een pan met olijfolie. Voeg daarna de sojasaus en ahornsiroop toe en bak nog even door.

  2. Schil de wortelen en snij in stukjes. Stoof aan in wat olijfolie.

  3. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij in reepjes. Voeg toe aan de wortelen.

  4. Spoel de courgettes en snij in staafjes. Doe bij de andere groenten en laat meestoven. Kruid met peper en zout.

  5. Halveer de sluimererwten en voeg ook toe aan de rest van de groenten.

  6. Saus

    Doe de pindakaas in een kommetje. Giet de sojasaus en sesamolie erbij. Schil de gember en rasp over de pindakaas. Giet er ook nog een beetje ahornsiroop bij en meng alles.

  7. Kook de noedels 2 min in kokend water.

  8. Schep de noedels in de kommen. Verdeel er een ruime hoeveelheid gestoofde groenten over. Schep er 2 el saus over. Werk af met de gebakken tofublokjes.