Salade met gemarineerde tofu en shiitake

fa7894b52e73094cc704426a8594f18b4432125d6b5d3c477c137e96efe5f9cf.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Ingrediënten: 100.0 ml ketjap manis 15.0 ml Boni sojasaus 10.0 ml rijstazijn 20.0 g Boni honing 1.0 kl ajuinpoeder 1.0 kl lookpoeder 1.0 kl Boni sesamolie

    Meng alle ingrediënten voor de marinade.

  2. Snij de tofu in blokjes van 2 x 2 cm en roer door de marinade. Zet 1 nacht in de koelkast.

  3. 's Anderendaags

    Blancheer de peultjes 2 min in kokend gezouten water. Giet af en verfris met koud water.

  4. Pel de rode ui en snij in fijne halve ringen.

  5. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij in fijne reepjes van 6 cm.

  6. Verwijder de steeltjes van de chilipeper en snipper in fijne ringen.

  7. Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak de shiitake goudbruin. Schep de tofu uit de marinade en bak krokant.

  8. Verdeel wat sla met rauwkost over een bord. Leg de gebakken shiitake erop. Schep de peultjes, komkommer, rode ui en chilipeper erover. Werk af met de tofu, cashewnoten, preischeuten en koriander.

  9. Serveer met wat sweet chilisaus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit