Bombaypatatjes met haloumi, bloemkool en broccoli

d251ae9198aaacdd234ae5adbc2f0d149c3d3245e4ce32f7e774b2bc18e9c68c.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Specerijenolie

    Ingrediënten: 120.0 ml koolzaadolie 2.5 kl gemalen koriander 2.5 kl gemalen komijn 2.0 kl piment d’espelette 0.5 kl garam masala 1.5 kl zout 4.0 teentjes look 1.0 eetlepels geraspte gember

    Doe de olie in een kommetje. Pel en pers de tenen look boven de olie en roer de rest van de ingrediënten voor de specerijenolie erdoor.

  3. Snij de bloemkool en de broccoli in kleine roosjes.

  4. Pel de uien, halveer ze en snij in partjes van 1 cm.

  5. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm.

  6. Snij de haloumi in blokjes van 2 cm.

  7. Doe de bloemkool, de broccoli en de aardappelen op een bakplaat en schep ½ van de olie erdoor. Zet in het midden van de oven.

  8. Doe de uien samen met de haloumi op een andere bakplaat en schep ½ van de overige olie erdoor. Zet bovenaan in de oven.

  9. Voeg de tomaten na 15 min bij de uien en schep de rest van de olie erdoor.

  10. Zet nog 15 min terug.

  11. Schep het tomatenmengsel en het gaargeroosterde aardappelmengsel losjes door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout toe.

  12. Bestrooi met fijngesneden koriander en serveer warm met partjes citroen.