Pindanoten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Pel de look en pers fijn. Schil de gember en rasp fijn.
-
Rits de blaadjes van 2 takken tijm.
-
Meng de ketjap manis met de look, de gember, de kaneel, de pilipili, het sjalotpoeder, de gemalen koriander, de ahornsiroop, de tijmblaadjes en ½ kl zout.
-
Verwijder de steelaanzet van de aubergine. Snij de aubergine in de lengte in schijven van ± 2 cm breed.
-
Verdeel de aubergineschijven over 2 diepvrieszakken en verdeel de marinade erover.
-
Laat 1 nacht in de koelkast marineren.
-
Snij de Turkse broodjes in repen van 2 cm breed. Besprenkel de snijkanten met arachideolie. Kruid met zout.
-
Pluk de koriander en platte peterselie met 4 cm steel en meng onder elkaar. Besprenkel met 1 el arachideolie en ½ el limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Haal de aubergines uit de marinade (hou de marinade bij). Wrijf de marinade met keukenpapier van de aubergineschijven en smeer ze in met wat arachideolie. Gril ze 1 min aan elke kant op een warme barbecue, samen met de Turkse broodjes.
-
Serveer met de kruidensla en enkele partjes limoen. Gebruik de marinade als dipsaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven