Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: snij de boter in blokjes.

  2. Doe de bloem samen met het zout, de suiker en de kurkuma in de keukenrobot met deeghaak en meng. Voeg de blokjes boter toe en beetje bij beetje het water en de azijn.

  3. Laat draaien tot het deeg een bal vormt. Verdeel in 2 stukken en rol elk stuk uit op bakpapier. Zet 30 min in de koelkast.

  4. Steek rondjes uit het deeg en leg ze op een stapeltje met telkens een vel bakpapier ertussen. Plaats minstens 30 min in de koelkast of tot gebruik.

  5. Vulling: pel de ui en look. Snipper ui, look, lente-ui en peterselie fijn.

  6. Verwarm 2 el olie en fruit de ui- en looksnippers. Voeg tijm, curry, paprika, pilipili, witte peper en nootmuskaat toe. Roerbak kort.

  7. Schep het vlees erdoor en laat 10 min bakken.

  8. Verkruimel het bouillonblokje erover.

  9. Roerbak tot het bouillonblokje opgelost is en schep de panko eronder.

  10. Haal van het vuur en meng peterselie en lente-ui erdoor. Kruid met peper en zout.

  11. Verwarm de oven voor op 200°C.

  12. Schep 1 el vulling op de onderste helft van elk deegrondje en vouw dicht.

  13. Verzegel de randen met een vork en schik de patties op een met bakpapier beklede bakplaat.

  14. Bak goudbruin en gaar in 10 à 15 min.