Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en de look en snij grof.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipepers en de rode paprika. Snij de rode paprika en 1 rode chilipeper grof en mix met de ui, look, tomatenpuree en ½ van de gepelde tomaten in een blender.

  3. Snij het rundvlees in blokjes (stoofvleesgrootte). Verhit zonnebloemolie in een stoofpot. Bak het vlees mooi bruin. Voeg de gemixte groenten en de schenkel toe en laat enkele min sudderen. Blus met de rundsbouillon. Voeg de rest van de gepelde tomaten toe en breng aan de kook.

  4. Laat 1 u 30 min sudderen onder deksel.

  5. Schil de wortelen en snij in stukken van 5 cm. Schil de zoete aardappelen, snij in grove stukken. Voeg samen met de wortels, overige rode paprika en groene chilipeper en de suiker toe aan de stoofpot.

  6. Laat nog 30 min sudderen onder deksel tot de groenten gaar zijn.

  7. Roer de pindakaas en melk erdoor en warm kort even op. Kruid met zout en limoensap.

  8. Serveer met rijst.