Mediterrane groentelasagne met tomaten-looksaus

9957dd050018006926d4a8c5723289dea392f1ef65dcc1ed744a1fcda8361d7e.jpg

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Ingrediënten: 5.0 teentjes look

    Pel de look en snipper fijn.

  2. Ingrediënten: 5.0 teentjes look 75.0 ml Boni olijfolie

    Verhit de olijfolie in een sauspan met de look. Laat 2 min rustig sudderen.

  3. Ingrediënten: 1.2 kg gepelde tomaten (blik)

    Voeg de gepelde tomaten toe en laat opwarmen. Plet de tomaten fijn met een pureestamper. Laat min. 1 u zonder deksel rustig sudderen.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Ingrediënten: 800.0 g Spar mediterrane stoofgroenten 12.0 ml Boni olijfolie

    Verdeel de stoofgroenten over een ovenplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie en roer er 1 zakje van de bijhorende kruiden door. Gaar 15 min.

  6. Ingrediënten: 1.0 bosjes basilicum

    Snipper de basilicum fijn.

  7. Ingrediënten: 250.0 g mascarpone 50.0 ml Boni Selection culinaire room 0.5 bosjes basilicum 1.0 mespunten pilipili

    Roer de mascarpone los met de room en ½ van de basilicum. Kruid met pilipili en zout.

  8. Ingrediënten: 0.5 bosjes basilicum

    Roer de geroosterde groenten en overige basilicum door de tomatensaus en kruid met zout.

  9. Ingrediënten: 200.0 g verse lasagnevellen 100.0 g gemalen mozzarella

    Schep wat groentesaus op de bodem van een ovenschotel. Bedek met lasagnevellen. Bouw op deze manier de lasagne verder op tot alles op is. Besmeer het laatste lasagnevel met mascarpone en eindig met gemalen mozzarella.

  10. Zet 30 min op 180°C in de oven.

  11. Ingrediënten: cayennepepers

    Serveer met wat cayennepeper.