Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt de boter, voeg de bloem toe, meng en laat kort drogen op een zacht vuurtje (= roux). Giet in 3 keer de koude melk erbij. Laat goed doorkoken en blijf roeren. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  2. Rasp de comté fijn en voeg toe aan de witte saus. Zet het vuur uit en roer de saus glad. Zet opzij tot gebruik.

  3. Pel de ui en look, snipper alles fijn en stoof glazig in een klontje boter. Voeg de spaghettikruiden en de tomatenblokjes toe. Laat 5 min stoven op een zacht vuur. De saus mag dik zijn en niet te vochtig.

  4. Was de courgettes en aubergines. Schil de zoete aardappel. Snij de courgettes, aubergines en zoete aardappel met een mandoline in lange fijne repen.

  5. Kook de spinazie kort op in kokend water en verfris direct in ijswater. Haal de spinazie uit, duw alle vocht eruit en snij fijn.

  6. Bak de groenten in een pan met boter, kruid ze telkens met peper en zout.

  7. Zorg voor een zo hoog mogelijke bakvorm. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Stel de lasagne samen door de lasagnevellen te bedekken met een laag courgette, laag aubergine, laag zoete aardappel, kaassaus, spinazie en tomatensaus. Herhaal dit tot alle lasagnevellen en groenten opgebruikt zijn. Werk de laatste laag af met kaassaus en bestrooi met geraspte comté.

  9. Zet de lasagne in de voorverwarmde oven en bak ± 30 min.

  10. Haal uit de oven, laat afkoelen en laat een nachtje rusten in de koelkast.

  11. ’s Anderendaags

    Verdeel de lasagne in verschillende stukken.

  12. Warm terug op in de oven of bak een stuk in een klont boter in een antikleefpan.