Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Zet de kikkererwten onder ruim water en laat 1 nacht weken.

  2. Giet 's anderendaags de kikkererwten af en kook ze in ruim water met een snuif natriumbicarbonaat in 30 min gaar.

  3. Pel de uien en snij ze in fijne ringen, spreid van de uienringen open op een schotel en bestrooi met bloem en een mespunt zout. Schep door elkaar zodat ze met bloem bedekt zijn. Bak ze goudbruin en krokant in hete zonnebloemolie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout.

  4. Verhit een scheutje olie in een kookpot en bak de rest van de uienringen glazig. Voeg de gepelde tomaten toe en kruid met zout. Laat op een laag vuur 30 min inkoken tot een dikke saus.

  5. Pel en pers de look boven de vijzel, voeg komijn, citroensap, pilipili en wat fleur de sel toe en stamp het mengsel door elkaar. Doe in een kom en schep een pollepel tomatensaus erdoor.

  6. Rooster de macaroni in een hete, droge koekenpan in 3 min goudbruin. Laat afkoelen.

  7. Doe de rijst met de linzen in een kookpot en voeg zoveel water toe tot de rijst 1 cm onder staat. Voeg boter en zout toe en breng aan de kook. Roer door elkaar en laat onder deksel op een laag vuur 20 min garen. Voeg 8 min voor het einde de macaroni toe en indien nodig nog wat kokend water. Haal het deksel van de pan en draai het vuur uit, laat even uitdampen en schep door elkaar.

  8. Giet de kikkererwten af en schep door het rijstmengsel. Verdeel de gefrituurde uienringen erover en bestrooi met za’atar.

  9. Serveer de koshari met de pittige en zoete tomatensaus.