Tahdig
 
                    
                    
                Eieren , Lactose , Melk , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Spoel de basmatirijst. Kook hem gaar in gezouten water zoals aangeduid op de verpakking en laat uitlekken. 
- 
                    
                    Meng de rijst met de yoghurt, eidooier, saffraan, koriander en kurkuma. Kruid met peper en zout. 
- 
                    
                    Smelt de boter samen met een scheut olijfolie in een antikleefpan. 
- 
                    
                    Giet het rijstmengsel in de pan, dek af met een vel boterpapier en zet er een deksel op. Laat op een zacht vuurtje garen zonder erin te roeren. 
- 
                    
                    Als de rijst gaar is, leg een bord op de rijst en draai de pan om zodat de tahdig omgekeerd op het bord ligt. 
- 
                    
                    Snij de dadels in stukjes. Werk het gerecht af met de gemengde noten, amandelschaafsel, rozijnen en dadels. 
- 
                    
                    Giet er nog een scheutje olijfolie over en serveer. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                