Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Baharat

    Meng de kruiden in een kommetje.

  2. Overgiet de basmatirijst met koud water en laat weken.

  3. Pel de uien en snij in fijne halve ringen. Verhit een scheut olijfolie en stoof de uien. Bestrooi met baharat en veel zout. Laat 15 min op een zacht vuur garen.

  4. Snij de aubergines in de lengte in fijne plakken. Snij de bloemkool in roosjes. Verhit 10 cm arachideolie in een pot en frituur de aubergineplakken goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met zout. Frituur nu de bloemkoolroosjes goudbruin.

  5. Spoel de rijst onder koud stromend water en laat uitlekken.

  6. Snij de tomaat in plakjes en schik ze op de bodem van de gietijzeren pot, zo voorkom je dat het straks aanplakt.

  7. Bekleed de volledige pot (zijkanten en bodem) met de aubergineplakken. De plakken mogen elkaar overlappen. Stort ½ van de uien op de aubergine en druk tot een laag. Leg daarop ½ van de uitgelekte rijst, daarboven de bloemkool en eventuele restjes aubergine.

  8. Herhaal met een laag uien, de rest van de rijst en een kaneelstokje bovenop. Overgiet met 600 ml water en dek de pot af. Laat op een zacht vuur 20 à 25 min garen.

  9. Rooster de amandelen en pijnboompitten in een droge koekenpan en hak ze grof.

  10. Salsa

    Snij de verse groene kruiden fijn en schep door de yoghurt, kruid met za’atar en zout.

  11. Verwijder het kaneelstokje. Zet een groot bord op de pot en draai deze in één beweging om.

  12. Werk de maqlouba af met de amandelen en pijnboompitten en serveer met kruidenyoghurt.