Imam bayildi
Ingrediënten
- 4 kleine aubergines
- 2 uien
- 2 San Marzano-tomaten
- 1 groene paprika
- 4 teentjes look
- 1 plantje verse bladpeterselie
- 1 plantje verse munt
- Boni Selection olijfolie
- 1 kl fijne griessuiker
- arachideolie
Recept
- Snij in de lengte wat dunne repen van de schil van de aubergines tot een soort zebrapatroon.
- Zet een pan op het vuur met 200 ml arachideolie en verhit.
- Schik de aubergines in de pan en frituur goudbruin aan alle zijden en schik ze in een ovenschaal.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
- Snij de paprika in blokjes.
- Pel de ui en snij in fijne, halve ringen.
- Pel de look en snipper fijn.
- Stoof de uienringen, paprikablokjes en look aan in olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
- Roer de tomatenblokjes erdoor en bestrooi met suiker. Roerbak 5 min en zet het vuur uit.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
- Schep 2⁄3 van de verse kruiden door het tomatenmengsel.
- Maak met een scherp mes een inkeping over de hele lengte in de aubergines.
- Druk met de bolle kant van een lepel het vruchtvlees plat zodat er een holte ontstaat.
- Vul met het mengsel. Mix de rest van het mengsel met een scheutje water tot een saus. Kruid met peper en zout. Giet de saus rond de aubergines.
- Zet 15 min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Bestrooi met de rest van de peterselie en munt. Serveer op kamertemperatuur.
Delen