Imam bayildi

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 kleine aubergines
  • 2 uien
  • 2 San Marzano-tomaten
  • 1 groene paprika
  • 4 teentjes look
  • 1 plantje verse bladpeterselie
  • 1 plantje verse munt
  • Boni Selection olijfolie
  • 1 kl fijne griessuiker
  • arachideolie
Recept
  1. Snij in de lengte wat dunne repen van de schil van de aubergines tot een soort zebrapatroon.
  2. Zet een pan op het vuur met 200 ml arachideolie en verhit.
  3. Schik de aubergines in de pan en frituur goudbruin aan alle zijden en schik ze in een ovenschaal.
  4. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.
  5. Snij de paprika in blokjes.
  6. Pel de ui en snij in fijne, halve ringen.
  7. Pel de look en snipper fijn.
  8. Stoof de uienringen, paprikablokjes en look aan in olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  9. Roer de tomatenblokjes erdoor en bestrooi met suiker. Roerbak 5 min en zet het vuur uit.
  10. Verwarm de oven voor op 220°C.
  11. Hak de peterselie en muntblaadjes fijn.
  12. Schep 2⁄3 van de verse kruiden door het tomatenmengsel.
  13. Maak met een scherp mes een inkeping over de hele lengte in de aubergines.
  14. Druk met de bolle kant van een lepel het vruchtvlees plat zodat er een holte ontstaat.
  15. Vul met het mengsel. Mix de rest van het mengsel met een scheutje water tot een saus. Kruid met peper en zout. Giet de saus rond de aubergines.
  16. Zet 15 min in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  17. Bestrooi met de rest van de peterselie en munt. Serveer op kamertemperatuur.
< naar recepten