Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en pel de sjalotten. Snij beide in plakjes. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot en wortelplakjes hierin. Voeg komijn en kaneel toe en roerbak. Voeg de paprikastukjes toe en giet de tomatenstukjes erbij. Dek de pan af en laat gaar stoven. Voeg indien nodig een scheutje water toe.

  3. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met harissa. Voeg de kikkererwten toe en laat doorwarmen.

  4. Doe de couscous in een maatbeker en overgiet met een gelijke hoeveelheid gezouten kokend water. Laat 5 minuten rusten. Stort in een kom en roer los met een vork.

  5. Verdeel de couscous over voorverwarmde borden. Schep de groenten ernaast. Werk af met korianderblaadjes en schep de zure room erop met daarop een puntje harissa.