Pittige groentecouscous PT30M 2 porties 2 wortelen 1 blik Spar tomatenstukjes 1 blik blik kikkererwten mespunt kaneel 2 el zure room 1 stuks paprika 1 kl komijnpoeder 2 sjalotten 1 bosje koriander, blaadjes losgetrokken 125 g couscous harissa Spar olijfolie

Pittige groentecouscous

5fa4b35f06ad673df13e5b96132943f5c80030bf618743bf66312cce508b199c.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de wortelen en pel de sjalotten. Snij beide in plakjes. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes.

  2. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en stoof de sjalot en wortelplakjes hierin. Voeg komijn en kaneel toe en roerbak. Voeg de paprikastukjes toe en giet de tomatenstukjes erbij. Dek de pan af en laat gaar stoven. Voeg indien nodig een scheutje water toe.

  3. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met harissa. Voeg de kikkererwten toe en laat doorwarmen.

  4. Doe de couscous in een maatbeker en overgiet met een gelijke hoeveelheid gezouten kokend water. Laat 5 minuten rusten. Stort in een kom en roer los met een vork.

  5. Verdeel de couscous over voorverwarmde borden. Schep de groenten ernaast. Werk af met korianderblaadjes en schep de zure room erop met daarop een puntje harissa.