Couscous met zeven groenten

Couscous met zeven groenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de uien en snij in partjes. Schil de gember en snipper fijn. Pel de teentjes look en snipper fijn. Reinig de paprika, snij in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in reepjes. Schil de koolrabi en snij in schijfjes. Schil de wortels en snij in stukjes. Reinig de courgettes en snij in plakjes. Giet de kikkererwten in een vergiet en spoel. Laat ze uitlekken.

  2. Snij de stelen van de venkels. Snij de venkels doormidden en snij in partjes.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote pot. Fruit de partjes ui en bak ze zacht en licht geschroeid. Draai het vuur lager en voeg de gember- en looksnippers toe. Bestrooi met kurkuma. Voeg wortels, venkels, koolrabi en paprika toe. Overgiet met de groentebouillon. Voeg saffraan, rozijnen en kaneelstokje toe. Breng aan de kook. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de steeltjes van de koriander fijn. Voeg samen met de kerstomaatjes en courgette toe als de harde groenten 10 minuten gekookt hebben. Laat nog 10 minuten koken. Roer de kikkererwten erdoor en laat nog 5 minuten sudderen tot alles zacht is.

  5. Schep een pollepel vocht uit de pot. Roer er 1 eetlepel harissa door.

  6. Giet 4 dl kokend water met 4 eetlepels olijfolie over de couscous. Kruid met zout en laat 15 minuten afgedekt rusten. Roer de couscous los met een vork.

  7. Serveer de zeven groenten met de couscous. Breng op smaak met harissa. Bestrooi met grof gehakte korianderblaadjes.