Carpaccio van koolrabi met sauce vierge en tuinkruiden

636100927459a1ef3f862476885aae7693e6a0614794d1970f35c457adcd4680.jpg

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de koolrabi en snij in dunne plakjes.

  2. Breng de rijstazijn met suiker, zout en 200 ml water aan de kook tot de suiker is opgelost. Giet de warme pekel over de koolrabischijfjes en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  3. Sauce vierge

    Snij het kroontje uit de tomaten en snij de tomaten in 4. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in fijne blokjes. Pel de sjalot en snipper fijn. Snipper de peterselie en bieslook fijn.

  4. Meng de olijfolie met de tomatenbrunoise, sjalot, peterselie, bieslook, kappertjes, zeste en het sap van 2 citroenen. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Afwerking

    Rooster de zonnebloempitten al roerend in een pan zonder vetstof op een matig vuur. Kruid met zout.

  6. Pluk de kervel, tuinkers en waterkers (met steeltjes) en meng.

  7. Haal de koolrabi uit de pekel en dep droog. Schik op een bord en lepel er wat sauce vierge over.

  8. Werk af met het kruidenslaatje en de zonnebloempitten. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.