Buddha bowl met cashewmayonaise

1Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 75 g quinoa
  • aspergetips
  • peulerwten
  • geraspte worteltjes
  • rode bietspaghetti
  • ijsbergsla
  • komkommer
  • radijsjes
  • kerstomaatjes
  • 4 el Spar cashewnoten
  • Boni Selection olijfolie
  • groentebouillonblokje
  • 1 kl graantjesmosterd
  • 3 el ciderazijn
  • 4 el Boni Selection Griekse olijfolie
Recept
  1. Cashewmayonaise: week de cashewnoten 30 min.
  2. Laat uitlekken en doe in de blender samen met de rest van de ingrediënten. Voeg 3 el water en ½ kl zout toe en mix fijn.
  3. Spoel de quinoa onder koud stromend water.
  4. Kook de quinoa gaar in een dubbele hoeveelheid water (150 g) waarin je ¼ bouillonblokje verkruimelt.
  5. Blancheer de sluimererwten en asperges.
  6. Snij de tomaatjes, radijsjes en komkommer in plakjes of stukjes.
  7. Hak de cashewnoten grof.
  8. Doe de quinoa in een kom en schik de groenten erop. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout.
  9. Bestrooi met gehakte cashewnoten en serveer met de mayonaise.

Tip: de cashewmayonaise blijft 5 dagen goed in de koelkast.

< naar recepten