Chili met herfstgroenten en citroenguacamole

8Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 uien
  • 300 g courgette
  • 150 g pompoen
  • 1 rode, gele, oranje en groene paprika
  • 1 groot blik Spar tomatenstukjes (800 gr)
  • 140 g Spar tomatenconcentraat
  • 250 g Spar champignons
  • 2 blikken rode bonen (kidneybonen)
  • 15 cl rode Spaanse wijn
  • 30 g verse bladpeterselie
  • 35 g verse korianderblaadjes
  • 3 teentjes look
  • 2 rode Thai pepertjes
  • 1 koffielepel komijn- en paprikapoeder
  • snuifje cayennepeper
  • zonnebloemolie
  • 2 rijpe avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 koffielepel volle yoghurt
  • 2 eetlepels fijngesneden korianderblaadjes
  • ijsbergsla
  • zure room
Recept

1. Pel de uien en snipper fijn. Snij het pompoenvlees en de courgettes in stukjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij ze in stukjes.
2. Snij de champignons in 4. Hak de bladpeterselie en 20 g koriander fijn. Spoel de rode bonen en laat uitlekken.
3. Snij 1 rood pepertje in 2, verwijder de zaadjes en snij het in fijne stukjes. Pel de teentjes look en duw door de lookpers.
4. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een grote kookpot. Fruit de uisnippers hierin. Voeg het fijngesneden pepertje, komijnpoeder, looksnippers, cayennepeper en paprikapoeder toe en roer door elkaar.
5. Roer de groenten (paprika, courgette, pompoen, champignon) erdoor. Meng goed zodat ze met specerijen zijn bedekt. Voeg rode wijn, tomatenpuree, tomatenstukjes uit blik, gehakte peterselie en koriander toe. Roer stevig door elkaar en overgiet met 4 dl water. Kruid met peper en zout. Dek de pot af en laat 30 minuten zachtjes sudderen.
6. Schep de uitgelekte bonen erdoor. Breng verder op smaak met peper en zout.
7. Guacamole: snij het 2de rode pepertje in 2, verwijder de zaadjes en snij het in fijne stukjes. Doe de fijngesneden chilipeper in een kom met het citroensap en de koriander. Snij de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees er met een lepel uit. Voeg bij het citroensap en prak alles fijn met een vork. Roer de yoghurt erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
8. Werk de chili af met 15 g fijngesneden koriander. Serveer met in reepjes gesneden ijsbergsla, zure room en guacamole.

< naar recepten