Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de paprika’s aan alle zijden onder een hete grill tot ze geblakerd zijn. Laat ze afkoelen in een goed afgesloten kom of plastic zak. Pel ze en verwijder steelaanzet en zaadlijsten. Dep de paprika’s droog en hak ze grof.

  2. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  3. Schil de wortels en snij in plakjes.

  4. Snij de selderstengels in halve maantjes.

  5. Snij de tomaten in partjes, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in grove stukken.

  6. Snij de chilipepers in fijne plakjes.

  7. Roer de maïzena tot een papje met enkele el koud water.

  8. Verwarm een scheut olijfolie in een gietijzeren pot en stoof de ui, wortel, selder, tomaat, chilipeper en looksnippers even aan.

  9. Bestrooi met oregano, komijn en pizzakruiden en roerbak even. Haal uit de pot.

  10. Voeg een scheut olijfolie toe in dezelfde pot en schroei het vlees aan alle zijden. Kruid met peper en zout.

  11. Overgiet met bouillon en schraap de bakresten los. Roer de maïzena erdoor.

  12. Schep de gestoofde groenten en geroosterde paprika’s erdoor. Voeg een laurierblaadje en grof gehakte koriander toe.

  13. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur gaar sudderen.

  14. Schep in kommen en laat er wat spinazieblaadjes in slinken.

  15. Werk af met een lepeltje zure room, blokjes avocado en korianderblaadjes. Serveer met rijst.