Chili con carne
Ingrediënten
- 500 g Spar rundsgehakt
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 paprika
- 1 rode chilipeper
- 400 g Boni tomatenblokjes
- 1 blokje runderbouillon
- 2 el Boni tomatenpuree
- 1 kl komijnpoeder
- 250 g Boni rode bonen
- 50 g Boni maïs
- 1 bosje verse koriander
- Boni arachideolie
Recept
- Pel de ui en de look. Snipper de ui en pers de look fijn.
- Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika en chilipeper. Snij de paprika in blokjes. Snipper de chilipeper fijn.
- Verhit wat arachideolie in een stoofpot.
- Bak het gehakt rul.
- Voeg de ui, look en chilipeper toe en bak mee.
- Roer de paprikastukjes en tomatenpuree erdoor.
- Blus met de tomatenblokjes en 250 ml water.
- Voeg het rundsbouillonblokje en de komijn toe. Breng aan de kook.
- Dek af en laat 1 u op een zacht vuur sudderen of zet 1 u in de oven op 140°C.
- Laat de rode bonen en maïs uitlekken.
- Voeg de uitgelekte bonen en maïs toe en laat nog 5 min koken.
- Snipper de koriander fijn en roer door de chili.
Delen