Chili con carne met extra groenten

5Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 3 zakjes Boni Selection basmatirijst
  • 250 g champignons
  • 6 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • 1 pasta- en rijstbouillonblokje
  • 600 g gemengd gehakt
  • 1 blik Boni Selection rode bonen
  • 1 blik Boni Selection Italiaanse tomatenblokjes
  • 100 g Spar gerookte spekreepjes
Recept
  1. Borstel de champignons en snij in grove stukken.
  2. Kook de builtjes basmatirijst zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Spoel de tomaten, courgette en paprika’s. Snij de tomaten in stukken en leg op de bodem van de kookpot.
  4. Snij de courgette in stukjes.
  5. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snij in stukken.
  6. Pel de uien en snij grof.
  7. Doe alle groenten in de kookpot. Verkruimel het bouillonblokje erover.
  8. Stoof alles aan onder deksel en laat verder garen.
  9. Voeg het gehakt toe aan de groenten voor ze gaar zijn.
  10. Spoel de rode bonen goed en voeg toe.
  11. Voeg de tomatenstukjes en gerookte spekblokjes toe.
  12. Serveer de chili con carne met de rijst.

Tip: de tomaten op de bodem van de kookpot geven genoeg vocht af. Olie heb je dus niet nodig om te bakken.

< naar recepten