Grieks vegetarisch stoofpotje met feta

3048dc40863bf29a797f702bf27f8f135100ac57e3b7771ac098a92d2b50792d.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en lookteentjes. Snipper alles fijn.

  2. Reinig de boontjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s.

  3. Snij de courgettes, aubergines, paprika’s en tomaten in hapklare stukken.

  4. Schil de aardappelen en snij in iets kleinere stukken dan de groenten.

  5. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pot op een middelhoog vuur en fruit de ui- en looksnippers tot ze zacht zijn.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak.

  7. Voeg de rest van de groenten en de aardappelen toe. Overgiet met 500 ml groentebouillon. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en oregano.

  8. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 30 min garen.

  9. Serveer met verkruimelde feta erbovenop en bestrooi met fijngesneden bladpeterselie.