Grieks vegetarisch stoofpotje met feta

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1 ui
  • 4 teentjes look
  • 200 g groene boontjes
  • 2 rijpe tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • gele en rode paprika
  • 400 g Spar aardappelen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 kl droge oregano
  • 1 kl paprikapoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • Boni Griekse olijfolie
  • 1 verpakking feta
Recept
  1. Pel de ui en lookteentjes. Snipper alles fijn.
  2. Reinig de boontjes. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s.
  3. Snij de courgettes, aubergines, paprika’s en tomaten in hapklare stukken.
  4. Schil de aardappelen en snij in iets kleinere stukken dan de groenten.
  5. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pot op een middelhoog vuur en fruit de ui- en looksnippers tot ze zacht zijn.
  6. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak.
  7. Voeg de rest van de groenten en de aardappelen toe. Overgiet met 500 ml groentebouillon. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en oregano.
  8. Breng aan de kook en laat op een zacht vuur 30 min garen.
  9. Serveer met verkruimelde feta erbovenop en bestrooi met fijngesneden bladpeterselie.
< naar recepten