Bloemkoolsteak met bordelaisesaus

Bloemkoolsteak met bordelaisesaus

Allergenen

Selder , Melk , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Groentebouillon

    Snij de ui, selder, wortels, prei en restjes bloemkool (van het snijden van de bloemkoolsteaks) in kleinere stukken. Spoel goed en meng er wat olie onder. Schik de groenten in een braadslede en rooster de groenten in een oven van 200°C tot ze donkerbruin zijn. Schep alle groenten uit de oven in een grote kookpot, kook de aanbaksels van de braadslede los met water en voeg toe aan de groenten. Snij het citroengras in de lengte in 2 en voeg toe aan de groenten. Zet de groenten net onder water en voeg de sojasaus, tijm, laurier en peterselie toe. Laat inkoken tot een donkere groentebouillon gedurende ± 3 u.

  2. Giet de bouillon door een zeef en hou de bouillon bij. De groenten mogen weg, alle vitaminen zijn eruit.

  3. Pel de sjalotten en snij fijn. Stoof de sjalotten kort glazig zonder dat ze bruin worden. Giet de rode wijn bij de sjalotten en laat tot ½ inkoken.

  4. Voeg, terwijl de wijn inkookt, de confituur of een andere zoetstof toe om het zure van de wijn te compenseren.

  5. Voeg, wanneer de wijn is ingekookt, 5 dl groentebouillon toe. Laat inkoken tot sausdikte en bind indien nodig met maïzena. Kruid met peper en zout.

  6. Snij de bloemkool in dikke plakken (= steaks) en bak goudbruin in hete boter.

  7. Serveer met wat krulsla en zoete aardappelfrietjes.