Salade met geroosterde paprika, noten en croutons

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 450 g tapastomaten
  • 1 bokaal Boni Selection geroosterde paprika
  • 1 Spar ciabatta
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 50 g Spar blanke hazelnoten
  • 50 g Spar gepelde amandelen
  • Boni Selection Griekse olijfolie
  • 1 teentje look
  • 60 ml rode wijnazijn
  • ½ kl suikerklontjes
  • ¼ kl paprikapoeder
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Snij de korsten van het brood en trek het brood in stukken van 2 cm.
  3. Leg het brood op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak goudbruin in de voorverwarmde oven in 10 min, keer halfweg de stukjes brood om.
  4. Dressing: pel het teentje look en duw door de lookpers. Doe alle dressingingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel, schud krachtig en breng op smaak met peper en zout.
  5. Snij de tomaatjes in kwartjes.
  6. Laat de paprika’s uitlekken en snij in stukken.
  7. Rooster de hazelnoten en amandelen in een droge pan.
  8. Pluk de peterselieblaadjes.
  9. Schep de tomatenkwartjes, paprikastukken en peterselieblaadjes in een serveerschaal door elkaar.
  10. Schep de dressing erdoor en strooi de croutons en de noten erover.
< naar recepten