Allergenen

Eieren , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Amba

    Schil de mango en snij in stukjes. Pel de look en hak grof. Rooster het mosterdzaad en plet fijn in de vijzel. Doe alle ambaingrediënten in een pot en breng aan de kook, laat 5 min al roerend sudderen. Zet het vuur uit.

  2. Laat afkoelen en mix in de blender tot een egale saus.

  3. Snij de tomaat in kwartjes, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij het vruchtvlees van de komkommer in stukjes. Hak de peterselieblaadjes fijn.

  4. Kook de eieren 6 min en laat schrikken onder koud water. Pel de eieren.

  5. Roer de tahin los met 2 el ijskoud water en breng op smaak met citroensap, peper en zout.

  6. Snij de aubergine in fijne plakken, verhit de zonnebloemolie en frituur ze goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Bestrijk de broden met hummus. Verdeel de plakken aubergine, tomaat, en komkommer erover. Besprenkel met tahinsaus.

  8. Bestrijk de broden met hummus. Verdeel de plakken aubergine, tomaat, en komkommer erover. Besprenkel met tahinsaus.

  9. Rol of vouw het brood dicht en serveer.