Spaanse tortilla met tomatensalade

Spaanse tortilla met tomatensalade

Allergenen

Eieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen, snij in 2 en daarna in fijne schijfjes. Verwarm een scheut olijfolie in een pan en gaar de aardappelen. Draai ze regelmatig om.

  2. Hak de peterselie fijn.

  3. Pel de uien en tenen look. Snij alles fijn. Meng samen met de peterselie onder de aardappelen als die beginnen te kleuren, en meng onder de aardappelen. Prak de aardappelen bij het draaien steeds wat fijner. Kruid met peper en zout naar smaak.

  4. Klop de eieren los in een grote kom.

  5. Als de aardappelen gaar zijn, zet ze dan van het vuur en laat even afkoelen. Giet bij de losgeklopte eieren en meng. Giet terug in de pan en laat bakken. Als de zijkanten beginnen te kleuren, is het tijd om te draaien. Zet een deksel op de pan en draai de pan om. Laat de tortilla opnieuw in de pan glijden en rustig verder bakken.

  6. Was de kerstomaatjes en snij ze in 2. Pel de rode uien en hak fijn. Meng de rode uien onder de tomaatjes. Kruid met peper en zout en werk af met wat olijfolie.

  7. Serveer de tortilla met de tomatensalade. Werk af met plukjes peterselie.