Spaanse zarzuela

Spaanse zarzuela

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Weekdieren , noten en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de zeevruchten ontdooien.

  2. Snipper de peterselie en bieslook fijn, hou apart. Pel de rode ui en verwijder de zaadlijsten van de paprika. Snij rode ui, paprika en tomaten in grove stukken. Pel de teentjes look en snij in plakjes.

  3. Stoof de groenten aan in hete olijfolie in een grote stoofpot. Voeg tijm, laurier en de look toe. Laat 5 min stoven.

  4. Voeg de witte wijn, tomatenpuree, cayennepeper, visbouillon en saffraanpoeder toe. Laat opkoken.

  5. Doe de zeevruchten bij de bereiding. Bestrooi met amandelen en amandelpoeder. Laat 5 min sudderen.

  6. Voeg de gamba’s toe en laat garen in de saus.

  7. Kruid met peper en zout. Werk af met schijfjes citroen, grijze garnalen en fijngesnipperde peterselie en bieslook. Serveer in een diep bord of schotel.

  8. Tip: gebruik tijdens het mosselseizoen verse mosselen. Kook ze eerst apart en voeg het gezeefde mosselvocht toe aan je soep.