Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en snipper fijn. Pel het lookteentje en pers het met een lookpers. Verhit een pan en doe er een scheutje olijfolie in. Stoof de ui en de look aan op een zacht vuur. Laat de stukjes ui glazig worden.

  2. Schil intussen de aardappels en snij ze in kubusjes (± 1x1 cm). Laat de aardappelblokjes meestoven met de ui.

  3. Verwijder de steeltjes van de boontjes en kook ze kort (1 à 2 minuten). Doe ze mee in de pan en laat de groente mee stoven.

  4. Snij de tomaten in blokjes en laat mee stoven met de andere groenten.

  5. Voeg ten slotte ook de witte asperges toe. Roer alles regelmatig even om. Snij de chorizo in stukjes en voeg toe.

  6. Snipper enkele takjes verse oregano of peterselie fijn. Strooi de kruiden over de groenten. Voeg een snuifje currypoeder toe, wat peper en wat zout. Roer om en laat alles enkele minuten verder stoven op een zacht vuur.

  7. Breek de eieren in een kom en klop ze los met de garde.

  8. Giet het eiermengsel over de groenten en laat de tortilla nu zacht garen gedurende ± 10 minuten. Let er goed op dat je op een zacht vuur kookt, anders bakt de bodem van de tortilla genadeloos aan.

  9. Neem een groot plat bord (minstens even groot als de pan) en leg dit bovenop de pan. Stort de tortilla voorzichtig uit op het bord en laat de dikke omelet weer in de pan glijden. Nu kan de ommezijde nog kort garen.

  10. Herhaal de truc met het bord nog een keer en je bent meteen klaar om te serveren. Je kan de tortilla ook laten afkoelen en later koud serveren.