Pita met souvlaki van halloumaki en tzatziki

Pita met souvlaki van halloumaki en tzatziki

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tzatziki

    Haal de zaadjes uit de komkommer en rasp grof. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel af en knijp het sap uit de komkommer.

  2. Rol de blaadjes munt op tot een rolletje en snij in fijne reepjes.

  3. Meng de yoghurt met de uitgeknepen komkommer, de munt, het citroensap en de geperste look en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.

  4. Snij de halloumaki in blokjes van 2,5 cm.

  5. Pel en pers de look en voeg de gedroogde kruiden, de olijfolie, de rode wijnazijn en het citroensap toe. Schep de blokjes kaas erdoor. Laat marineren.

  6. Rijg de blokjes kaas aan spiesjes en gril ze aan alle zijden.

  7. Serveer in pitabroodjes met plakjes tomaat, ijsbergsla en tzatziki.