Pita met souvlaki van halloumaki en tzatziki

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 400 g halloumaki
  • 1 el droge oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • 1 el gedroogde munt
  • 2 teentjes look
  • 60 ml Boni olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • 3 el sap van citroen
  • 1 kleine komkommer
  • 8 blaadjes verse munt
  • 300 g Boni Griekse yoghurt
  • Spar pitabroodjes
  • schijfjes tomaat
  • ijsbergsla
Recept
  1. Tzatziki: haal de zaadjes uit de komkommer en rasp grof. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel af en knijp het sap uit de komkommer.
  2. Rol de blaadjes munt op tot een rolletje en snij in fijne reepjes.
  3. Meng de yoghurt met de uitgeknepen komkommer, de munt, 2 el citroensap en 1 teentje geperste look en kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
  4. Snij de halloumaki in blokjes van 2,5 cm.
  5. Pel en pers 1 teentje look en voeg de gedroogde kruiden, de olijfolie, de rode wijnazijn en 1 el citroensap toe. Schep de blokjes kaas erdoor. Laat marineren.
  6. Rijg de blokjes kaas aan spiesjes en gril ze aan alle zijden.
  7. Serveer in pitabroodjes met plakjes tomaat, ijsbergsla en tzatziki.
< naar recepten