Groentebrochette met Berloumi en tzatziki

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 270 g Berloumi
  • 500 g gekleurde rijpe kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • Boni Selection olijfolie
  • verse munt
  • verse basilicum
  • zeezout
  • 1 komkommer
  • 8 blaadjes verse munt
  • 300 g Boni Selection Griekse yoghurt
  • 2 el sap van citroen
  • 1 teentje look
Recept
  1. Tzatziki: haal de zaadjes uit de komkommer en rasp hem grof. Bestrooi met zout en laat uitlekken in een vergiet. Spoel af en knijp het sap uit de komkommer.
  2. Rol de blaadjes munt op tot een rolletje en snij in fijne reepjes. Pel de look en duw door de lookpers.
  3. Meng de yoghurt met de uitgeknepen komkommer, de munt, het citroensap en de geperste look. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast.
  4. Snij de munt en basilicum fijn.
  5. Snij de Berloumi in 24 stukjes, besprenkel met olijfolie en bestrooi met ½ van de verse kruiden. Laat 30 min rusten.
  6. Snij de courgette met een dunschiller in linten.
  7. Rijg een courgettelint in accordeonvorm op een brochettestokje. Steek er een gekleurde tomaat en een Berloumiblokje op en herhaal.
  8. Maak 12 kleine brochettes.
  9. Gril aan beide zijden tot de tomaatjes net niet openbarsten.
  10. Snij de rest van de tomaatjes in kwartjes en meng samen met de rest van de verse kruiden. Besprenkel met olijfolie. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
  11. Serveer de groentebrochettes met de kerstomaatjessalade en tzatziki.

< naar recepten