Bouillabaisse van groenten met rouille en gruyrecroutons

Bouillabaisse van groenten met rouille en gruyrecroutons

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de krieltjes in de lengte doormidden.

  2. Pel en hak de ui grof. Pel en pers de look fijn.

  3. Maak de preistengels schoon en snij in brede ringen.

  4. Snij de tomaten in 4.

  5. Snij de stelen van de venkels, hou het venkelgroen bij en snij de knollen in partjes.

  6. Verhit een scheut olijfolie in een ruime gietijzeren pot en bak de aardappelen, uisnippers en preiringen op een laag vuur. Schep af en toe om zodat het geheel niet aanbakt. Voeg de look en espelettepeper toe en bak 1 min mee.

  7. Overgiet met de helft van de bouillon en breng aan de kook. Voeg saffraan, sinaasappelzeste en 2 takjes tijm toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min pruttelen.

  8. Voeg de venkel en tomaten toe, schep om en laat nog 10 min koken. Rits de rest van de tijmnaaldjes los en voeg toe.

  9. Rouille

    Pel en pers de look fijn, bestrooi met zout en klop de eidooiers erdoor. Voeg daarna de olie drupje per drupje toe, onder voortdurend kloppen met de handmixer, totdat het mengsel wat dikker is. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met citroensap, zout en espelettepeper.

  10. Croutons

    Snij het brood in blokjes en bestrooi met kaas. Zet onder een hete grill tot de kaas gaat smelten.

  11. Serveer het gerecht in soepborden en schep de croutons en rouille erop.