Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 500.0 g Spar krieltjes
Snij de krieltjes in de lengte doormidden.
-
Ingrediënten: 2.0 teentjes knoflook 1.0 uien
Pel en hak de ui grof. Pel en pers de look fijn.
-
Ingrediënten: 3.0 preistengels
Maak de preistengels schoon en snij in brede ringen.
-
Ingrediënten: 6.0 San Marzano-tomaten
Snij de tomaten in 4.
-
Ingrediënten: 2.0 venkels
Snij de stelen van de venkels, hou het venkelgroen bij en snij de knollen in partjes.
-
Ingrediënten: 1.0 kl piment d’espelette
Verhit een scheut olijfolie in een ruime gietijzeren pot en bak de aardappelen, uisnippers en preiringen op een laag vuur. Schep af en toe om zodat het geheel niet aanbakt. Voeg de look en espelettepeper toe en bak 1 min mee.
-
Ingrediënten: enkele saffraandraadjes 0.5 zeste van sinaasappels 3.0 takjes tijm 350.0 ml groentebouillon
Overgiet met de helft van de bouillon en breng aan de kook. Voeg saffraan, sinaasappelzeste en 2 takjes tijm toe. Kruid met peper en zout en laat 10 min pruttelen.
-
Voeg de venkel en tomaten toe, schep om en laat nog 10 min koken. Rits de rest van de tijmnaaldjes los en voeg toe.
-
Rouille
Ingrediënten: 2.0 eidooiers 150.0 ml Boni maïsolie 70.0 g tomatenpuree 0.5 kl piment d’espelette citroensap
Pel en pers de look fijn, bestrooi met zout en klop de eidooiers erdoor. Voeg daarna de olie drupje per drupje toe, onder voortdurend kloppen met de handmixer, totdat het mengsel wat dikker is. Voeg de tomatenpuree toe en breng op smaak met citroensap, zout en espelettepeper.
-
Croutons
Ingrediënten: stokbroden Spar gemalen gruyèrekaas
Snij het brood in blokjes en bestrooi met kaas. Zet onder een hete grill tot de kaas gaat smelten.
-
Serveer het gerecht in soepborden en schep de croutons en rouille erop.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven