Bouillabaisse met gamba’s, vongole en chorizo

Allergenen

Schaaldieren , Vis , Melk , Weekdieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Hou 4 garnalen apart voor de afwerking. Verwijder maar bewaar de kop en pantsers van de overige garnalen en verwijder het darmkanaal. Verhit wat olijfolie in een kookpot en bak de koppen en pantsers tot ze licht kleuren. Blus met de visbouillon, laat 20 min sudderen en giet door een zeef.

  2. Pel de ui en look en snipper fijn. Verwijder de venkelstelen, snij de venkel middendoor en verwijder de kern. Snij de rest in reepjes. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij het vruchtvlees in reepjes. Snij de chorizo in reepjes.

  3. Verhit wat olijfolie in een soeppot. Bak de ui, look en chorizo enkele min. Voeg de venkel, paprika, cajunkruiden en tomatenpuree toe en roer om. Bevochtig met de gezeefde visbouillon en voeg de tomatenstukjes toe. Laat 15 min sudderen onder deksel. Haal van het vuur en roer de gepelde gamba’s erdoor.

  4. Smelt wat boter in een kookpot. Roer de gespoelde vongole erdoor. Blus met de witte wijn en kook onder deksel tot de vongole openen. Voeg de vongole met sap toe aan de soep. Kruid het geheel met cayennepeper en zout.

  5. Verhit wat olijfolie in een bakpan en bak de garnalen met kop aan beide zijden tot ze mooi roze zijn. Kruid met zout en cayennepeper.

  6. Verdeel de soep over de borden en werk af met de gebakken gamba’s en plukjes dille.