Bouillabaisse

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 1 stuks fijngesnipperde ui
  • 1 stuks venkelknol
  • 1 stuks prei
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 doosje saffraan
  • 1 blik Spar gepelde tomaten
  • 2 000 ml Spar visbouillon
  • 1 eetlepel kokend water
  • 4 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 4 stuks fijngesnipperde teentjes look
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 eetlepels Spar olijfolie
  • 500 g vaste witte visfilet
  • 300 g zeevruchtenmengeling (diepvries)
  • 300 g gamba’s (diepvries)
  • 12 stuks Spar grote scampi’s
  • 12 stuks mosselen zonder schelp
Recept

1. Snij de venkelknol in dunne reepjes en de prei in ringetjes.
2. Verwijder zaadlijsten en steelaanzet van de paprika. Hak het vruchtvlees
fijn.
3. Verhit een ruime pan op een halfhoog vuur en voeg olie, venkel, ui, prei en rode peper toe. Fruit enkele minuten.
4. Doe de saffraan in een vuurvast kommetje en overgiet met het kokende water. Laat 5 minuten rusten.
5. Voeg de tomaten, look, tomatenpuree, bouillon, tijm, laurier en saffraan toe aan de groenten.
Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten pruttelen.
6. Voeg de visfilet, gamba’s, scampi’s, zeevruchten en mosselen toe. Laat even meekoken tot ze net gaar zijn.
7. Roer de peterselie erdoor en serveer in diepe borden.
Tip: serveer met rouille en geroosterd Frans brood.

< naar recepten