Pilavrijst met gedroogde vruchten en saffraan

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 180 g Boni Selection basmatirijst
  • 1 ui
  • 1 dopje Boni Selection saffraanpoeder
  • 80 g Spar medjool dadels
  • 50 g Spar gemengde rozijnen
  • 130 g kikkererwten
  • 3 el Spar boter
  • 1 kl garam masala
  • 5 blaadjes munt
  • 5 takjes krulpeterselie
  • 80 g Boni Selection Griekse yoghurt
  • 20 g mangochutney
  • 30 g Spar gezouten pistachenoten
  • ½ bosje wortels
  • 2 el agavesiroop
  • cayennepeper
  • 1 el arachideolie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de wortelen. Laat er ongeveer 2 cm loof aan.
  3. Wrijf de wortelen in met 2 el agavesiroop en 1 el arachideolie. Kruid met zout.
  4. Plaats gedurende 35 min in de voorverwarmde oven.
  5. Spoel de rijst tot het water helder is.
  6. Zet onder met lauw water en laat 10 min trekken.
  7. Pel de ui en snipper fijn. Verhit de boter in een kookpot en bak de ui glazig.
  8. Voeg de uitgelekte rijst, de saffraan, ½ kl cayennepeper en een snuifje zout toe en laat 1 min al roerend meebakken.
  9. Blus met 270 ml water, zet het vuur zacht en laat 10 à 12 min rustig koken.
  10. Haal de rijst van het vuur en plaats een handdoek tussen de pot en het deksel. Laat afgedekt 15 min rusten. Zo droogt de rijst goed uit.
  11. Snij de dadels in kleinere stukjes. Laat de kikkererwten uitlekken.
  12. Snipper de munt en krulpeterselie fijn.
  13. Meng de Griekse yoghurt met de mangochutney.
  14. Smelt 1 el boter met 1 kl garam masala in een pan. Roer de kikkererwten, dadels en rozijnen erdoor.
  15. Haal van het vuur en roer, samen met wat fijngesnipperde munt en krulpeterselie, door de rijst.
  16. Werk af met pistachenoten en Griekse yoghurt en serveer met de gegrilde wortelen.
< naar recepten