noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Baharat
Doe de specerijen in een afsluitbaar potje en schud door elkaar.
-
Schil de butternut en snij in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en rasp de pompoen grof tot je 150 g bekomt en zet opzij.
-
Snij de rest van de pompoen in blokjes en hou apart.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pluk de blaadjes van de peterselie en snij ze fijn. Bind de steeltjes samen met keukentouw.
-
Pel de ui en look en snipper fijn.
-
Verhit een scheut olijfolie in een grote tajine of gietijzeren pot op een middelhoog vuur en bak de uien glazig, voeg peterseliestengels toe en roerbak.
-
Bestrooi met een volle el baharat en bak even mee. Voeg de geraspte pompoen, de look, de veenbessen en de rozijnen toe en laat 1 min bakken.
-
Overgiet met de gepelde tomaten en voeg de kikkererwten en de ahornsiroop toe. Kruid met zout, breng aan de kook en dek de tajine/ pot af.
-
Zet in de oven en laat 1 u zachtjes pruttelen.
-
Snij de paprika in stukken en doe samen met de pompoenblokjes in een kom. Schep er olijfolie door en kruid met zout. Rooster in 30 min gaar in de oven.
-
Hak de walnoten grof.
-
Schep de geroosterde groenten en paprika door de tajine. Werk af met peterselie, zeste van citroen en walnoten.
-
Besprenkel met extra olijfolie en ahornsiroop.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven