Tajine met pompoen, kikkererwten en baharat PT1H 6 porties 300 g Boni uitgelekte kikkererwten 1 kg Boni gepelde tomaten 1 butternutpompoen 1 grote ui 2 teentjes knoflook 50 g Spar rozijnen 2 el Spar gedroogde veenbessen 2 el ahornsiroop 1 bosje peterselie 1 zeste van Boni bio citroen 80 g Spar walnoten Boni Selection Griekse olijfolie 1 rode paprika 1 kl gemalen koriander 1 kl gemalen kruidnagel 1 kl gemalen kardemon 2 kl gemalen kaneel 1 kl gemalen kardemon 2 kl gemalen nootmuskaat 2 kl zwarte peper 2 kl komijn

Tajine met pompoen, kikkererwten en baharat

4d85265594a6fc4f519313568bd00994fb7e9241d0c8caa32116de0fc9fe6841.jpg

Allergenen

noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Baharat

    Ingrediënten: 1.0 kl gemalen koriander 1.0 kl gemalen kruidnagel 1.0 kl gemalen kardemon 2.0 kl gemalen kaneel 2.0 kl gemalen nootmuskaat 2.0 kl zwarte peper 2.0 kl komijn

    Doe de specerijen in een afsluitbaar potje en schud door elkaar.

  2. Schil de butternut en snij in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes en rasp de pompoen grof tot je 150 g bekomt en zet opzij.

  3. Snij de rest van de pompoen in blokjes en hou apart.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C.

  5. Pluk de blaadjes van de peterselie en snij ze fijn. Bind de steeltjes samen met keukentouw.

  6. Pel de ui en look en snipper fijn.

  7. Verhit een scheut olijfolie in een grote tajine of gietijzeren pot op een middelhoog vuur en bak de uien glazig, voeg peterseliestengels toe en roerbak.

  8. Bestrooi met een volle el baharat en bak even mee. Voeg de geraspte pompoen, de look, de veenbessen en de rozijnen toe en laat 1 min bakken.

  9. Overgiet met de gepelde tomaten en voeg de kikkererwten en de ahornsiroop toe. Kruid met zout, breng aan de kook en dek de tajine/ pot af.

  10. Zet in de oven en laat 1 u zachtjes pruttelen.

  11. Snij de paprika in stukken en doe samen met de pompoenblokjes in een kom. Schep er olijfolie door en kruid met zout. Rooster in 30 min gaar in de oven.

  12. Hak de walnoten grof.

  13. Schep de geroosterde groenten en paprika door de tajine. Werk af met peterselie, zeste van citroen en walnoten.

  14. Besprenkel met extra olijfolie en ahornsiroop.