Aardappel-pastinaakmousseline met boschampignons en een gepocheerd ei

Aardappel-pastinaakmousseline met boschampignons en een gepocheerd ei

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en kook gaar in licht gezouten water.

  2. Schil of was de pastinaken. Snij in de lengte in 4 en verwijder de harde kern. Snij in kleinere stukken en kook gaar in gezouten water.

  3. Stamp de aardappelen met de pastinaak fijn. Voeg 50 g boter en de room toe. Kruid met zwarte peper en zout. Klop met een mixer tot een smeuïge mousseline.

  4. Verwarm 100 g boter in een pannetje tot die goudbruin is (hazelnootboter).

  5. Pel de look en pers fijn.

  6. Borstel de champignons proper. Halveer de grotere exemplaren. Verhit 50 g boter in een bakpan. Bak de champignons goudbruin. Voeg halfweg de look toe en laat meegaren. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Breng 1 l water aan de kook met de azijn. Breek de eieren in aparte kommetjes. Roer met een klopper het water tot een kolk. Het water mag net niet koken. Laat 1 ei in het water glijden en hou het water met een lepel wat in beweging. Schep het ei uit het water met een schuimspaan wanneer het eiwit is gestold. Laat uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de overige eieren.

  8. Serveer de mousseline op een bord. Leg het gepocheerd ei er in het midden op. Verdeel de champignons erover en besprenkel met de hazelnootboter. Kruid met wat fleur de sel en zwarte peper en werk af met kervel.