Karnemelkstampers met garnalen en een gepocheerd ei

Karnemelkstampers met garnalen en een gepocheerd ei

Allergenen

Schaaldieren , Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Beurre noisette of hazelnootboter

    Snij de boter in gelijke stukjes zodat ze geleidelijk smelten. Doe de stukjes vervolgens in een pan. Verwarm op middelhoog vuur. Blijf zachtjes roeren tot de boter begint te verkleuren. Giet de boter in een kommetje wanneer ze een hazelnootachtige kleur heeft. Zo koelt ze wat af.

  2. Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn.

  3. Giet het water af en stamp de aardappelen fijn.

  4. Zet ze weer op het vuur en voeg de karnemelk toe.

  5. Breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en giet er 100 g gebruinde boter bij. Hou nog een klein beetje over voor de afwerking. Hou warm.

  6. Pocheer de eieren

    Breng een pot met ruim water en een scheutje azijn net tegen het kookpunt. Breek elk ei in een aparte koffietas. Maak met een schuimspaan een lichte draaibeweging in het water zodat er een kleine draaikolk ontstaat. Laat de eieren 1 na 1 voorzichtig in het water glijden in het midden van de draaikolk. Pocheer de eieren 2 à 3 min. De dooier hoort binnenin nog lopend te zijn.

  7. Serveer de aardappelpuree met een gepocheerd eitje en een handvol garnalen.

  8. Doe er nog een beetje gebruinde boter bovenop.

  9. Werk af met een beetje bieslook of peterselie en een snuifje fleur de sel.