Karnemelksmeus met gehaktballetjes en gepocheerd eitje

Karnemelksmeus met gehaktballetjes en gepocheerd eitje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Puree: schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Zet op in koud water met een snuifje zout. Laat gaarkoken, giet af en laat goed uitdampen.

  2. Draai de gekookte aardappelen door een roerzeef om een gladde puree te bekomen.

  3. Warm de karnemelk en 100 g boter samen op. Voeg toe aan de puree en meng goed. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  4. Gehaktballetjes: pel de ui en snij fijn. Bak goudgeel in 50 g boter en laat afkoelen.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Meng het gehakt met de ui, mosterd, paneermeel en eidooier. Voeg de gesnipperde peterselie toe.

  7. Draai kleine bolletjes van het gehakt en bak in 50 g boter.

  8. Hou de bruine boter bij en serveer bij het gerecht als saus.

  9. Gepocheerd eitje: breek de eitjes en doe steeds in een aparte tas. Kook het water op met de azijn.

  10. Eenmaal het water kookt, zet het vuur op de laagste stand. Laat 1 eitje voorzichtig in het water onderdompelen en 2 à 3 min pocheren in het warme water.

  11. Haal het eitje uit het water en schep op wat keukenpapier.

  12. Schep de puree over de borden. Verdeel de balletjes erover. Schik het gepocheerd eitje op de puree. Giet de saus rond de puree. Werk af met wat bieslook en platte peterselie.