Pastinaaksoep met gerookte makreel en gepocheerd eitje

Pastinaaksoep met gerookte makreel en gepocheerd eitje

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de pastinaken en snij in stukjes.

  2. Pel de ui en look en hak grof.

  3. Smelt de boter in een ruime pot met dikke bodem en fruit de ui, look en stukjes pastinaak op een zacht vuur. Schep ze om in de boter. Kruid met komijn, peper en zout en voeg een scheutje water toe.

  4. Dek de pot af en laat op een zacht vuur 20 min stoven.

  5. Overgiet met de bouillon en laat verder garen.

  6. Verwijder het vel en de graten van de makreel en trek het visvlees in stukjes.

  7. Mix de soep en roer de room erdoor. Kruid verder met peper en zout. Schep de stukjes makreel erdoor.

  8. Breng water aan de kook en giet een scheutje azijn erin.

  9. Breek de eieren in afzonderlijke kommetjes. Maak, met behulp van een garde, een draaikolk in het kokende water en laat het ei voorzichtig in het midden van de draaikolk glijden. Schep uit het water met een schuimspaan als het eiwit mooi rondom gestold is en leg in warm water, terwijl je het volgende ei pocheert.

  10. Verdeel de soep over kommen. Leg een gepocheerd eitje erin, schep een kl zure room ernaast en bestrooi royaal met plukjes kervel.