Toast champignon met pesto van waterkers en een gepocheerd ei PT40M 4 porties 4 Spar eieren 3 bosjes waterkers Boni olijfolie Spar boter 1 bosje platte peterselie 70 ml Boni Selection Griekse olijfolie 75 g Spar gepelde en geroosterde hazelnoten 140 g mascarpone 1 citroen cayennepeper 4 sneden sneden grof brood 400 g champignonmix met kruiden

Toast champignon met pesto van waterkers en een gepocheerd ei

cd08dfee0fedc081579d5957ac1ce8c018a399237b07bf86660efc74764b6313.jpg

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto

    Mix 2 bosjes waterkers met de platte peterselie, Griekse olijfolie, hazelnoten en mascarpone tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met cayennepeper, zout en citroensap.

  2. Breng rijkelijk wat water met zout aan de kook.

  3. Breek een ei in een kommetje. Roer het licht kokende water met een garde, zodat er een draaikolk ontstaat. Laat het ei in het midden van de kolk vallen en laat zachtjes sudderen tot het eiwit gestold is. Schep met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de overige 3 eieren.

  4. Verhit wat boter met een scheutje olijfolie in een antikleefpan.

  5. Bak de champignons en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Besmeer de sneden brood met olijfolie en rooster goudbruin. Kruid met zout.

  7. Besmeer de toast met de waterkerspesto. Beleg met champignons en werk af met een gepocheerd ei en de overige waterkers. Geef nog een draai van de pepermolen.