Asperges op z’n Vlaams

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 20 witte asperges
  • 6 Spar eieren
  • ½ bosje peterselie
  • 125 g Spar boter
  • klontje Spar boter
  • nootmuskaat
  • azijn
Recept
  1. Schil de asperges van het kopje naar beneden* en verwijder het houterige uiteinde.
  2. Leg de asperges tijdens het schillen plat op een omgekeerd potje en hou ze vast aan het kopje, zo is er veel minder kans dat ze breken.
  3. Kook de asperges in water met een klontje boter en zout. Je hebt 2 opties: zet de asperges op in koud water, laat opkoken, zet direct af en laat even rusten in het water. Optie 2: kook het water, leg de asperges erin, laat 4 à 5 min koken en haal ze direct uit het kokende water.
  4. Bewaar 1 dl van het aspergekookvocht.
  5. De asperges moeten zacht aanvoelen, maar nog steeds een beetje krokant zijn.
  6. Kook de eieren hard in water met een scheut azijn.
  7. Pel de eieren en hak fijn.
  8. Was, pluk en hak de peterselie fijn.
  9. Saus: neem 1 dl aspergekookvocht en zet op het vuur.
  10. Voeg de boter beetje per beetje al roerend toe en laat kort opkoken. 
  11. Voeg de gehakte eitjes en peterselie toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.
  12. Voorzie 5 asperges per persoon en schik ze met de koppen naar links op een bord.
  13. Verdeel het ei-peterseliemengsel over de asperges en serveer.

*Met de schillen kan je een overheerlijke aspergesoep maken.

< naar recepten