Gebakken entrecote met asperges en aardappel op zijn Vlaams

Gebakken entrecote met asperges en aardappel op zijn Vlaams

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Haal de entrecote min. 30 min voor het bakken uit de koelkast.

  2. Pluk en was de peterselie. Hak alles fijn.

  3. Kook de eieren hard in 10 min. Pel de hardgekookte eieren en plet ze.

  4. Schil de frietaardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en even opdrogen op het vuur.

  5. Plet de aardappelen en meng met een klontje boter en wat melk tot puree. Meng de gehakte peterselie en geplette eieren onder de puree.

  6. Schil de asperges en snij in kleinere stukken. Bak de aspergestukken beetgaar in boter met 3 el water. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Smelt de boter in een bakpan. Voeg 2 geplette tenen look en 2 takjes tijm toe. Laat rustig opwarmen.

  8. Bak de entrecote 3 min aan elke zijde in de hete boter.

  9. Haal uit de pan en laat 3 min rusten onder aluminiumfolie.

  10. Serveer de entrecote met de puree en asperges. Werk af met caesardressing en wat takjes rucola.