Gebakken entrecote met asperges en aardappel op zijn Vlaams

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Haal de entrecote min. 30 min voor het bakken uit de koelkast.
-
Pluk en was de peterselie. Hak alles fijn.
-
Kook de eieren hard in 10 min. Pel de hardgekookte eieren en plet ze.
-
Schil de frietaardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en even opdrogen op het vuur.
-
Plet de aardappelen en meng met een klontje boter en wat melk tot puree. Meng de gehakte peterselie en geplette eieren onder de puree.
-
Schil de asperges en snij in kleinere stukken. Bak de aspergestukken beetgaar in boter met 3 el water. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Smelt de boter in een bakpan. Voeg 2 geplette tenen look en 2 takjes tijm toe. Laat rustig opwarmen.
-
Bak de entrecote 3 min aan elke zijde in de hete boter.
-
Haal uit de pan en laat 3 min rusten onder aluminiumfolie.
-
Serveer de entrecote met de puree en asperges. Werk af met caesardressing en wat takjes rucola.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven