Entrecôte met masalaboter PT30M 4 porties 1 eetlepel kappertjes 2 kg entrecote 1 kl gemalen gemberpoeder 1 el worcestersaus 1 dl Boni olijfolie 1 kl zout 50 ml worcestersaus 10 g basilicum 10 g bladpeterselie 1 kl chilipoeder 1 eetlepel sap van citroen 2 el curry 1 teentje knoflook 200 g Spar ongezouten boter 10 g tijm 1 ui 4 ansjovisfilets 1 eidooier

Entrecôte met masalaboter

d11cc4aa2b696997ccc1b262f793c3387b9fbff7ef1a36b70a1a9540ab43614e.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de olijfolie met de worcestersaus en marineer het vlees 1 u in dit mengsel.

  2. Masalaboter: Pel de ui en het teentje look. Snipper de ui en look fijn en bak zacht en glazig zonder te laten kleuren in een scheut olijfolie.

  3. Voeg het kerriepoeder toe en roerbak een paar min.

  4. Doe het gebakken uimengsel met de rest van de ingrediënten behalve de boter in het hakmolentje en meng tot een grove pasta.

  5. Voeg de boter toe en laat nogmaals draaien. Breng verder op smaak indien nodig.

  6. Rol de masalaboter in plasticfolie of bakpapier tot een worstje en verpak nog eens strak in aluminiumfolie.

  7. Leg in de koelkast en laat opstijven.

  8. Kruid het vlees met peper en zout en leg het boven hete kolen op de barbecue.

  9. Rooster het vlees naar wens, 8 à 12 min aan elke kant.

  10. Haal het vlees van het vuur en laat 10 min rusten onder aluminiumfolie.

  11. Snij het vlees in schuine stukken en leg een plakje masalaboter op elk stuk vlees.