Gegrilde entrecote met champignonsaus en frietjes PT1H 4 porties 4 dl rundbouillon 1 dl cognac kerstomaat g voorgebakken verse frietjes blaadje rucolasla 500 g champignons 50 g boter 4 dl room 4 entrecotes fijngesneden peterselie 2 sjalotten

Gegrilde entrecote met champignonsaus en frietjes

310940dd1ae5175713371ec90d6164d57d49c470c523ff65fb184d3353aa1436.jpg

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Reinig de champignons en snij ze in Stoof de sjalotsnippers en champignonstukjes aan in hete boter. Laat ze mooi kleuren. Flambeer met cognac. Blus met de runderbouillon en de room. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken op een matig vuur tot je een mooi gebonden saus bekomt. Kruid met peper en zout.

  2. Haal het vlees 20 minuten voor het bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

  3. Laat de grillpan heet worden. Kruid het vlees met peper en zout. Gril het vlees aan beide zijden gedurende ± 3 minuten (bakwijze saignant).

  4. Bak de frietjes goudbruin.

  5. Serveer het vlees met de gebakken frietjes, wat rucolasalade, kerstomaatjes en champignonsaus. Werk het vlees af met wat fijngesnipperde peterselie.