Kabeljauw op z’n Vlaams

Kabeljauw op z’n Vlaams

Allergenen

Selder , Eieren , Vis , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Halveer de venkel en verwijder de venkelstelen en de kern. Snipper de venkel heel fijn met een mandoline. Leg in water met ijsblokjes tot gebruik.

 2. Snij de boter in blokjes en zet in de koelkast.

 3. Puree

  Schil de aardappelen en snij in kleine stukken. Pel de look. Breng licht gezouten water met de look aan de kook. Voeg de aardappelen toe. Gaar 20 min. Giet af en laat drogen op het vuur. Draai door een passe-vite of klop met een mixer met kloppers tot een fijne puree. Voeg de melk, room en boter toe. Laat even warmen. Kruid met zwarte peper, zout en muskaatnoot.

 4. Eieren

  Snipper de bladpeterselie fijn.

 5. Kook de eieren 8 min hard. Laat wat afkoelen en pel ze. Prak fijn met een vork. Roer de kappertjes en peterselie erdoor. Kruid met zwarte peper en zout.

 6. Snij de citroenen in schijven van 2 cm breed. Bak op de snijkant kort aan in een hete grillpan zonder vetstof.

 7. Verwarm de oven voor op 180°C.

 8. Laat wat boter smelten in een antikleefpan. Bak de vis 1 min aan beide zijden. Kruid met zwarte peper en zout. Leg in een ovenschotel en laat 4 min bakken in de voorverwarmde oven.

 9. Blus de bakpan van de vis met gevogeltefond. Laat inkoken tot ½. Klop de boterblokjes er 1 per 1 door op zacht vuur. Breng op smaak met citroensap, zwarte peper en zout. Mix schuimig.

 10. Smelt wat boter in een pan. Roer de spinazie erdoor tot ze slinken. Kruid met zwarte peper en zout.

 11. Snipper de bieslook fijn.

 12. Schep wat aardappelpuree op een bord. Verdeel de spinazie erover. Leg er een stuk kabeljauw op. Werk de kabeljauw af met geprakt ei. Lepel wat saus erbij. Werk af met uitgelekte venkel en gesnipperde bieslook.