Pasta met courgette, champignons en pestoroom PT40M 4 porties 400 g linguine 1 sjalot 2 teentjes knoflook 1 courgette 250 g Spar champignons 250 ml lactosevrije volle room 4 rode chilipepers Boni olijfolie 1 bosje basilicum 75 g pijnboompitten 75 g Parmezaanse kaas 75 ml Boni Griekse olijfolie 1 citroen cayennepeper

Pasta met courgette, champignons en pestoroom

7a9aaf749b0fcfe9960435ef5b8d134e63c4d7962aa4ef7be97a688e3a350938.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pesto

    Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof.

  2. Pel de look. Mix de basilicum met de look, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.

  3. Warm de oven voor op 200°C.

  4. Besprenkel de chilipepers met wat olijfolie, kruid met zwarte peper en zout en rooster 10 min in de oven.

  5. Pel de sjalot en look en snipper alles fijn.

  6. Snij de courgette in dunne schijfjes. Snij de champignons in 4.

  7. Verhit wat olijfolie in een grote pan. Bak de champignons mooi bruin. Schep uit de pan en bak de courgette gaar. Roer de sjalot en look erdoor. Voeg de champignons toe en blus met de room. Laat rustig sudderen. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Kook de linguine gaar in gezouten water volgens de bereidingstijd op de verpakking.

  9. Schep de linguine uit het pastawater bij de roomsaus. Laat 1 min sudderen en serveer. Werk af met een lepel pesto en een geroosterde chilipeper.